Nya rekord satt vid FINA World Swimming Championships i Dubai

Teamet av simmare Team Speedo från Förenade Arabemiraten, som deltog i den 10: e FINA World Short Course Swimming Championships, vann stafetten 4 på 100 meter och satte ett rekord som ingår i Guinness Book of Records.

Under den första kvalificeringsrundan av de preliminära tävlingarna som hölls vid det nybyggda Hamdan bin Mohammed bin Rashid Sports Complex vid det 10: e FINA World Short Course Swimming Championships, visade Obeid Al Jesmi, kapten för UAE: s landslag, en rekordtid i 4 x 100 m fristil stafett med sina bröder Said, Bakit och Faisal. "UAE-landslaget är en familj för mig. Idag är familjekänslan särskilt stark för oss, eftersom vi blev det första laget i freestyle-stafetten vid FINA-mästerskapet, bestående av bröder," sade Al Jesmi i en intervju. "Tro mig, det här är en unik känsla. Vi är alla glada över att vi kunde delta i detta mästerskap i ett lag och vinna det."

Det bör noteras att överraskningar och nya poster på denna dag inte slutade. Den amerikanska simmare Ryan Lochte satte ett nytt mästerskapsrekord genom att simma ett 200 meter fristillopp i 1: 42.38. Och ryssarna Stanislav Donets, Stanislav Lakhtyukhov, Evgeny Korotyshkin och Nikita Lobintsev blev silvermedaljister i det kombinerade stafetten på 4-100 meter. I allmänhet tog det ryska laget andra plats i den totala medaljställningen för World Short Course Championships, som avslutades i Dubai den 19 december 2010. Ryssarna vann 10 medaljer, varav 4 guld, 4 silver och 2 brons. Stanislav Donets utmärkte sig på avstånd på 50 och 100 meter på ryggen, Yevgeny Korotyshkin vann 100-metersfjärilslag, Nikita Lobintsev blev den andra krypningen på ett avstånd av 400 meter och den tredje - i 100-meters fristil. Bland medaljspelarna var också Danila Izotov och Sergey Fesikov. Kvinnalagets bästa resultat - fjärde plats i det kombinerade stafetten på 4 till 100 meter.

USA: s lag var det mest framgångsrika i Förenade Arabemiraten med 12 guld-, 6 silver- och 7 bronsmedaljer. Stängde de tre bästa spanjorerna (4-2-2). Totalt vann 40 uppsättningar medaljer vid VM i Dubai. De nationella lagen i Kina och Australien var före det ryska laget i antalet medaljer (14 respektive 11), men förlorade i sin kvalitet. Kineserna - 3 guld-, 5 silver- och 6 bronsmedaljer, australierna - endast en utmärkelse av högsta merit.

Titta på videon: The Worst Job in the World: Silage Sewage Diver Canalization Wastewater Cleaner (Maj 2024).