35 miljoner US-dollar förflödes vid Dubai World Cup

Årets främsta språng avslutades framgångsrikt i Dubai - med en prispott på 35 miljoner US-dollar.

Dubai, Förenade Arabemiraten. Vid VM i hästkapplöpning i Dubai, världens mest prestigefyllda ryttävlingstävling, vann en prisfond på 35 miljoner USD dagen innan.

Huvudpriset och själva cupen gick till representanten för Dubai-stallen Godolphin - 5-åriga Thunder Snow, som triumferande uppträdde i loppet om Emirates Airline-flygbolagspriset (12 miljoner US $).

Hästens tränare är den legendariska Said bin Surur, som tog upp många mästare och vinnare. Det är nyfiken på att stegen blev vinnaren av loppet för andra året i rad. "Jag har alltid drömt om att vinna världscupen, men det är svårt att tro att vi kan vara de två första åren i rad," sa Bin Surur.

Totalt genomfördes 9 tävlingar som en del av tävlingsdagen på Meydan Hippodrome:

I tradition är VM i hästkapplöpning inte bara ett sportevenemang, utan också ett stort evenemang i modevärlden: priser för de bästa kläderna och den bästa hatten dras också här:

Loppdagen avslutades med en hälsning och en konsert av den amerikanska popstjärnan Gwen Stefani.