Charles Leclerc tar sig till Formel 1

Charles Leclerc presterade perfekt i Formel 2, FIAs sista steg till Formel 1, under mästerskapets första etapp.

Den nuvarande GP3-mästaren och partneren, Richard Millet, utförde nationalsången av Monaco i sina två första lopp på Sahir-kretsen i Bahrain.

Den 15 april kämpade Charles i Prema Racing-laget mot Artem Markelov och Norman Nato, erfarna ryttare i denna disciplin. Barnbarnets underbarn och skicklighet tillät honom att ta tredje plats på pallen, men en het start förstörde bara honom.

På söndagen den 16 april vägrade nybörjaren att nöja sig med något mindre än seger. Under loppet gjorde Charles ett däckbyte bara 9 varv innan mål. Denna osynliga rörelse fick honom att rusa framåt. Han fortsatte att ta sig över de ledande tävlingarna och gjorde ett genombrott två varv före loppet.

Ungefär senare tog Leclerc upp Rowland och Gyotto, vilket gjorde att han kunde hävda den första triumfen i formel 2 med en skillnad på 1.569 sekunder. Den försiktiga strategen genomförde en prestation som är värdig de största Formel 1-åkarna.

”Ärligt talat, fram till de sista fyra varv, trodde jag inte att vi kunde komma ikapp, men Luka och Oliver kämpade varandra ett tag och vi lyckades vinna. Jag vill tacka min ingenjör för en fantastisk bil och mitt team för en strålande strategi! ”, Kommenterade den 19-åriga racern.

Han leder nu den preliminära F2-mästerskapen med totalt 36 poäng.

”Jag är så förvånad över den här föreställningen att jag fortfarande är i chock. Charles visade enormt mod och utmärkta färdigheter. Hans prestation kommer utan tvekan att förbli i minnet för alla som en prestation i detta mästerskap. Charles bevisar att han är värd F1 och har alla chanser att bli en stor racer, ”sa Richard Millet.

Efter att ha vunnit detta lopp visade Charles återigen att han har alla egenskaperna hos en Formel 1-förare: disciplin, beslutsamhet och energi. Den andra etappen kommer att äga rum på motorvägen Barcelona-Calatunya i Barcelona, ​​Spanien, från 12 till 14 maj.

Titta på videon: F1-resa till Barcelona 2017 (Maj 2024).